Συνταγή για Ρύζι Πασμάτι

Συστατικά

  • 3 Φλτζάνια ρύζι πασμάτι
  • 4 Ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 Κουταλάκι γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 7 Ολόκληρα γαρύφαλλα
  • 3 Κουταλάκια γλυκού ολόκληρο κύμινο
  • 2 Ξυλάκια κανέλλα
  • ¼ Φλυτζανιού ελαιόλαδο

 

Μέθοδος Παρασκευής

Πλένουμε το ρύζι και το αφήνουμε στο νερό για 1 ώρα.

Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να κοκκινίσουν. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το κύμινο και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.

Σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το ρύζι, και το τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι το λάδι και τα υλικά να ενωθούν με το ρύζι. Καθώς τηγανίζετε προσθέστε τη σκόνη κρεμμυδιού.

Προσθέστε 4 ½ φλυτζάνια νερού σε μια κατσαρόλα. Μόλις το νερό βράσει βάλτε όλα τα υλικά μαζί και προσθέστε τα ξυλάκια κανέλλας.

Κλείστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Πριν το σερβίρισμα ανακατέψτε το ρύζι για καλύτερη γεύση.

Leave a Reply