Μακαρόνια με κοτόπουλο και κάρυ

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι (500 γρ)

4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

2 σταγόνες σάλτσα Τabasco

3 φλιτζάνια κόκκινα σταφύλια, κατα προτίμηση χωρίς κουκούτσια, κρατήστε τις ρόγες  με το μίσχο

1 φλιτζάνι ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες – το πράσινο μέρος επίσης

Αλάτι

 

Για τη σάλτσα

1 κουταλιά ηλιέλαιο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 λευκά μέρη των φρέσκων κρεμμυδιών κομμένα σε λεπτές φέτες (δείτε πιο πάνω)

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ Natural Life

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ Natural Life

1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

 

Εκτέλεση

 

  1. Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίξτε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες. Σουρώστε και στραγγίστε τα.
  2. Αλείψτε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και τη σάλτσα Τabasco και ψήστε το στο γκριλ μέχρι να ψηθεί.
  3. Ψήστε τα σταφύλια στο γκριλ σε δυνατή φωτιά για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε τις ρόγες από το μίσχο τους και κόψτε τα σταφύλια στη μέση.
  4. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το κρεμμύδι, το λευκό μέρος από τα των φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά τσίλι, το κάρυ και το τζίντζερ ανακατεύοντας καλά μέχρι να τα υλικά μας να βγάλουν τα αρώματα τους.
  5. Προσθέστε το ζωμό από κοτόπουλο και μαγειρέψτε περίπου για 1 λεπτό.
  6. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατέψτε καλά.
  7. Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια και προσθέστε τα στη σάλτσα μαζί με τα σταφύλια και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
  8. Τώρα που η σάλτσα είναι έτοιμη ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα της τα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά.
  9. Σερβίρετε τα μακαρόνια ζεστά και γαρνίρετε τα πιάτα με το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

 

*Μερίδες 3 με 4