Brownies χωρίς γλουτένη με ρυζάλευρο

Υλικά

¾ φλιτζανιού βούτυρο ανάλατο λειωμένο

1/2 φλιτζάνι μέλι

1 φλιτζάνι τσαγιού chocolate chips μαύρης σοκολάτας

3 μεγάλα αυγά

1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/3 φλιτζανιού Ρυζάλευρο Natural Life

2/3 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη

¾ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης αλεσμένη Natural Life

 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C και βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί (20cm x 20cm)  – ή το καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ρυζάλευρο Natural Life, το κακάο, τη σόδα και την αλεσμένη κανέλα Κεϋλάνης Natural Life.Το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα, λειώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά με τα τσιπ μαύρης σοκολάτας και το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσέχουμε να μη να γίνει το μείγμα πολύ ζεστό γιατί θα χρειαστεί να το κρυώσουμε για αρκετή ώρα αργότερα.  Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά ένα κάθε φορά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να είναι παχύ και γυαλιστερό και να μοιάζει με πουτίγκα ή ganache.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα υλικά που έχουμε ανακατέψει και αφήσει στο μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί.

Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 25 έως 35 λεπτά.

Αφήνουμε τα brownies μας να κρυώσουν για 15 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε!