Χαλβάς Κατσαρόλας

Συστατικά

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι

3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1/4 φλιτζανιού καρύδια (ψιλοκομμένα), και λίγα περισσότερα για να τα ρίξετε πάνω από το χαλβά πριν σερβίρετε, αν επιθυμείτε

1/4 φλιτζανιού κουκουνάρια

1/4 φλιτζάνι σταφίδες

 

 

 

Για το σιρόπι:

4- 1 / 2 φλυτζάνια νερό

2- 1 / 2 φλυτζάνια ζάχαρη

1/2 φλυτζάνι μέλι

2 ξυλάκια κανέλα Κευλάνης Natural Life

3 – 4  Γαρύφαλα Natural Life

1  μέτριο κομμάτι φλούδας πορτοκαλιού

Κανέλα σε σκόνη (αλεσμένη) Natural Life για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα  το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ρίχνουμε  το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, τα ξυλάκια κανέλας Κεϋλάνης Natural Life, τα γαρύφαλα Natural Life και την φλούδα πορτοκαλιού. Βράζουμε για 5 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το σιρόπι.  Πριν το ρίξουμε στο μείγμα με το σιμιγδάλι αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας, τα γαρύφαλα και τη φλούδα πορτοκαλιού.

Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά σε μέτρια με ψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα για να μην καεί ή και να κολλήσει. Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να αρχίσουν οι κόκκοι του να παίρνουν ένα χρυσαφένιο καφετί χρώμα.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά το και προσθέτουμε πολύ προσεκτικά το ζεστό σιρόπι στο καβουρδισμένο με το σιμιγδάλι. Το σιμιγδάλι κάνει φουσκάλες και πετάγεται, οπότε προσέχουμε να μην καούμε.  Ρίχνουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια και συνεχίζουμε να βράζουμε ελαφρά το μείγμα μας μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει καλά όλο το σιρόπι.

Μεταφέρουμε το ζεστό χαλβά και τον στρώνουμε με ένα κουτάλι σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ. Τον   αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά τον γυρίζουμε πάνω σε μια πιατέλα.

Πριν τον σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα Natural Life και αν θέλουμε με μερικά ακόμη κομμένα καρύδια.