Κεχρί : Βασικές Οδηγίες Μαγειρέματος

Συστατικά

Πριν το Μαγείρεμα

Ξεπλύνετε το κεχρί και στραγγίστε το.

Προετοιμασία Μαγειρέματος

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάλτε 1 φλυτζάνι κεχρί, αμέσως μετά προσθέστε 2 φλυτζάνια νερό και αν θέλετε ροζ αλάτι. Αφού βράσει , χαμηλώστε αρκετά την ένταση της φωτιάς και σκεπάστε την κατσαρόλα. Σιγοβράστε το μέχρι να απορρόφησει σχεδόν όλο το νερό του. (περίπου για 20 λεπτά) Aφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά και σκεπάστε το για 5 λεπτά.

Πριν το σερβίρισμα ανακατέψτε το με το πιρούνι.

Συμβουλές Μαγειρικής:

Είναι καλύτερο να το σερβίρετε ζεστό.

Για να δώσετε περισσότερη φυσική γεύση στο κεχρί σας μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο και πάπρικα.

 

Leave a Reply