Σαλάτα με άσπρα φασόλια και μπέικον
Υλικά:
300γρ. φασόλια άσπρα Natural Life
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα μεγάλα τριμμένα
1 ώριμη μεγάλη ντομάτα
Για τη σάλτσα μουστάρδας:
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού αποξηραμένα φύλλα λουίζας
Αλάτι Natural Life
Εκτέλεση:
Προετοιμασία: Μουλιάζετε τα φασόλια αποβραδίς.
Βήμα 1: Την άλλη μέρα τα ξεπλένετε και τα βάζετε να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά, χωρίς όμως να διαλυθούν.
Βήμα 2: Ψήνετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε λάδι, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 3: Σουρώνετε τα φασόλια και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ζεματίζετε την ντομάτα μέσα στο βραστό νερό των φασολιών και ύστερα την ξεφλουδίζετε, την κόβετε στη μέση, της αφαιρείτε τα σπόρια και την ψιλοκόβετε.
Βήμα 4: Διαλύετε τη μουστάρδα μέσα στον χυμό λεμονιού και προσθέτετε τα φύλλα λουίζας. Χτυπάτε το μίγμα στο μπλεντεράκι μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 5: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε τα φασόλια, τα κομματάκια του μπέικον, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το τριμμένο καρότο και τα κομματάκια της ντομάτας. Ανακατεύετε πολύ καλά, προσθέτετε τη σάλτσα, ανακατεύετε ξανά και
σερβίρετε.