Σαλάτα Κινόα με Σπανάκι & Κόκκινα Φρούτα

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι quinoa Natural Life

3/4 φλιτζάνι νερό

5 φλιτζάνια baby spinach

1 φλιτζάνι blueberries

1 φλιτζάνι κομμένες φράουλες

1/3 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα

1 κομμένο αβοκάντο

 

Dressing

1/4 φλιτζάνι + 1 κουτάλι σούπας χυμό πορτοκαλιού

2 κουταλάκια μουστάρδα dijon

2 κουταλάκια μηλόξιδο

2 κουταλάκια maple syrup

Αλάτι και πιπέρι

 

Οδηγίες

Κινόα: Ξεκινάτε πρώτα με την κινόα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε την κινόα, στη συνέχεια σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το κάλυμμα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Μετά ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Dressing: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Το αφήνουμε στην άκρη για μετά.

Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το σπανάκι, την κινόα, τα blueberries, τις φράουλες και τα αμύγδαλα. Περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε την σαλάτα κρύα και προσθέτουμε το αβοκάντο από πάνω.

Leave a Reply