Κέικ Ινδοκάρυδο

Υλικά:

  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. σιμιγδάλι
  • 1 φλ. Βούτυρο
  • 1 φλ. Ζάχαρη
  • 1 φλ. Ινδοκάρυδο Natural Life
  •  200 γρ. γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 20 γρ.. μπέικιν πάουντερ Natural Life
  • 2 φακελάκια βανίλιες
  • 1 μεγάλο λεμόνι (ξύσμα)
  • Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5 με 6 λεπτά να μαλακωσει και να γίνει κρέμα.
  • Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μίγμα.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το baking powder και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τα ασπραδια, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
  • Αδειάζουμε σε στρογγυλό ταψί 30 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο.
  • Ψήνουμε στους 170°C, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40΄.
  • Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, όπως είναι καυτό το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι σε κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με κουτάλα με το καυτό σιρόπι.
  • Πασπαλίζουμε με την καρύδα.

 

Για το σιρόπι:

  • Βράζουμε τα υλικά για 5 με 6 λεπτά.

Περισσότερες Συνταγές