Christmas Cake
Συνταγή:
1.Κόβουμε όλα τα γλυκά μας από την προηγούμενη μέρα και τα πλένουμε καλά.
2.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
3.Σε ένα μπολ αλευρώνουμε τα γλυκά μας χρησιμοποιώντας 150 γρ. από το αλεύρι μας και τα αφήνουμε στην άκρη.
4.Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ
5.Αφού χτυπηθούν λίγο ρίχνουμε τα γλυκά που προετοιμάσαμε από την προηγουμένη μέρα
6.Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
7.Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα αλευροβουτυρωμένο στρογγυλό ταψί
8.Ψήνουμε για 1-1 ½ ώρα στο φούρνο.
9.Μόλις είναι έτοιμο το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την επικάλυψη:
1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, το λεμόνι, το ανθόνερο και το χλιαρό νερό
2.Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
3.Απλώνουμε την επικάλυψη πάνω στο κέικ και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί.
Αν θέλουμε το στολίζουμε με χριστουγεννιάτικα στολίδια ή ζαχαρωτά!
Υλικά:
Για το κέικ:
50 γρ. γλυκό του κουταλιού κεράσι
50 γρ. γλυκό του κουταλιού νεράτζι
50 γρ. γλυκό του κουταλιού καρύδι
50 γρ. γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
5 αυγά
80 γρ. ζάχαρη καστανή
170 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
30 γρ. κονιάκ
50 γρ. χαρουπόμελο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. αμύγδαλα, ελαφρώς θρυμματισμένα
50 γρ. φουντούκια, ελαφρώς θρυμματισμένα
50 γρ. καρύδια, ελαφρώς θρυμματισμένα
100 ml γάλα
50 γρ. ινδοκάρυδο Natural Life, τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα Natural Life, σε σκόνη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο Natural Life
1/2 κ.γ. τζίντζερ Natural Life
1 κ.γ. ζάχαρη βανιλλίνης Natural Life
1 κ.γ. ανθόνερο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ Natural Life
Για την επικάλυψη:
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 σταγόνες λεμόνι
2 κ.σ. ανθόνερο
2-3 κ.σ. νερό, χλιαρό