Συνταγή για Μελομακάρονα

Υλικά:

  • 1 ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ ζάχαρη άχνη Natural Life
  • 120 γρ χυμό πορτοκάλι
  • ¼ κούπα κονιάκ
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα Natural Life
  • ½ κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο Natural Life
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα Natural Life
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Υλικά για το Σιρόπι:

  • 1 κούπα μέλι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό

Εκτέλεση:

Για το σιρόπι:

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη ζύμη:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδό, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα, το κονιάκ, το γαρίφαλο, την κανέλα και τη ζάχαρη.
  2. Ανακατεύουμε καλά μέχρι ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα και το μπέκιν πάουντερ.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Μόλις η ζύμη γίνει μαλακή ξεκινάμε το πλάσιμο.
  4. Τοποθετούμε το μείγμα σε μεγάλο ταψί, στο οποίο πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  5. Έπειτα με το πιρούνι τρυπάμε από πάνω τα μελομακάρονα.
  6. Τα ψήνουμε για 25-35 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C.
  7. Μόλις ψηθούν, τα βάζουμε ένα ένα στην κατσαρόλα με το σιρόπι, τα αναποδογυρίζουμε για να πάει παντού και στη συνέχεια τα σουρώνουμε.
  8. Τέλος προσθέτουμε από πάνω μπόλικο τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο.

More Recipes