Σούπα Λουβάνα (Φάβα)

Υλικά

  • 250g κυπριακή λουβάνα (Φάβα)
  • ¾ φλιτζάνι ρύζι στρογγυλό
  • 1 πατάτα μέτρια ψιλοκομμένη
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι χυμό λεμονιού
  • 11 ποτήρια νερό
  • αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο αλεσμένο

 

Προετοιμασία

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τη λουβάνα. Τοποθετείτε την λουβανά με το νερό, στην κατσαρόλα για να βράσουν.
  2. Αφαιρείτε τον αφρό και μόλις βράσει ρίχνετε το ρύζι μαζί την ψιλοκομμένη πατάτα. Τα ανακατεύετε για μην κολλήσουν και τα αφήνεται να ψηθούν καλά ώστε να λιώσει εντελώς η πατάτα και το ρύζι.
  3. Στην συνεχεία τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το αφήνετε να μαραθεί.
  4. Προς το τέλος προσθέτετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο του, το χυμό λεμονιού , το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Αφήνετε τη σούπα να βράσει ακόμα λίγα λεπτά.

Περισσότερες Συνταγές