Σούπα Λουβάνα (Φάβα)
Υλικά
- 250g κυπριακή λουβάνα (Φάβα)
- ¾ φλιτζάνι ρύζι στρογγυλό
- 1 πατάτα μέτρια ψιλοκομμένη
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι χυμό λεμονιού
- 11 ποτήρια νερό
- αλάτι
- 1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο αλεσμένο
Προετοιμασία
- Καθαρίζετε και πλένετε τη λουβάνα. Τοποθετείτε την λουβανά με το νερό, στην κατσαρόλα για να βράσουν.
- Αφαιρείτε τον αφρό και μόλις βράσει ρίχνετε το ρύζι μαζί την ψιλοκομμένη πατάτα. Τα ανακατεύετε για μην κολλήσουν και τα αφήνεται να ψηθούν καλά ώστε να λιώσει εντελώς η πατάτα και το ρύζι.
- Στην συνεχεία τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το αφήνετε να μαραθεί.
- Προς το τέλος προσθέτετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο του, το χυμό λεμονιού , το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνετε τη σούπα να βράσει ακόμα λίγα λεπτά.