Δροσιστικό Λιβανέζικο Μαχαλεπί

Υλικά:

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες

60 γρ. Ρυζάλευρο Natural Life

40 γρ. Νησιαστό Natural Life

40 γρ. Καστανή Ζάχαρη Natural Life

 

Για το σερβίρισμα

Ροδόνερο και φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, το ρυζάλευρο, το νησιαστό και τη ζάχαρη, και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθούν τα υλικά στο γάλα.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  1. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το μαχαλεπί σε 4 μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  3. Σερβίρουμε το μαχαλεπί ραντίζοντας με ροδόνερο και πασπαλίζοντας φιστίκι Αιγίνης.

Περισσότερες Συνταγές