Δροσιστικό Λιβανέζικο Μαχαλεπί
Υλικά:
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
60 γρ. Ρυζάλευρο Natural Life
40 γρ. Νησιαστό Natural Life
40 γρ. Καστανή Ζάχαρη Natural Life
Για το σερβίρισμα
Ροδόνερο και φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, το ρυζάλευρο, το νησιαστό και τη ζάχαρη, και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθούν τα υλικά στο γάλα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το μαχαλεπί σε 4 μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Σερβίρουμε το μαχαλεπί ραντίζοντας με ροδόνερο και πασπαλίζοντας φιστίκι Αιγίνης.