Tηγανητό κόκκινο αρωματικό ρύζι με γαρίδες
ΥΛΙΚΑ
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
8 σκελίδες σκόρδο αλεσμένες
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες μήκους 1 ίντσας
8 μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες, τεμαχισμένες και τεμαχισμένες
6 φλυτζάνια μαγειρεμένο κόκκινο αρωματικό ρύζι Natural Life (2 φλιτζάνια άψητo)
1 δέσμη ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας σως ψαριού – fish sauce
2 με 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ – ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΕΣ
Ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
Aγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
Lime κομμένο σε βαρκούλες
Σως ψαριού – fish sauce με καυτερές κόκκινες πιπεριές
Ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φιστίκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστάνετε ένα μεγάλο γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε το ηλιέλαιο και ρίξετε στη συνέχεια το καρότο και τις γαρίδες. Ανακατεύετε καλά για δύο περίπου λεπτά μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ένα ροζέ χρώμα και η σάρκα τους να μην είναι πλέον διαφανής. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για 15-30 δευτερόλεπτα μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέστε ακολούθως το μαγειρεμένο από πριν κόκκινο αρωματικό ρύζι Natural Life και ανακατέψτε το για περίπου δύο λεπτά πιέζοντάς το στη βάση του γουόκ για να «τηγανιστεί». Το ρύζι θα πρέπει να έχει μια πλούσια μαγειρεμένη, τηγανητή γεύση, ποτέ όμως καμένη. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σως ψαριού, ανακατέψτε για μισό έως ένα λεπτό ακόμα και μεταφέρετε το φαγητό σε μια πιατέλα. Πασπαλίστε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε προσφέροντας στους καλεσμένους σας τα συνοδευτικά . Απαραίτητο οπωσδήποτε συνοδευτικό ο χυμός από το Lime που δίνει ξεχωριστή γεύση και άρωμα. Καλή σας όρεξη!