Πουρές Φάβας

Υλικά:

Για τη φάβα

500 γραμμάρια φάβα σπαστή Natural Life

2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες

1½ λίτρο νερό

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι Natural Life

1 πρέζα Αλάτι Natural Life

 

Για το γαρνίρισμα

4 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο

1 κουτάλι της σούπας ξίδι

4-5 ντοματίνια

 

Εκτέλεση:

Προετοιμασία: Τοποθετούμε τη φάβα σε ένα μπολ και την καλύπτουμε με νερό, αφήνοντάς την 30 λεπτά να μουλιάσει. Ακολούθως τη στραγγίζουμε.

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε για 7-8 λεπτά να μαλακώσουν (χωρίς να πάρουν χρώμα).
  2. Προσθέτουμε τη φάβα και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να βράσουν.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι και σιγοβράζουμε.
  4. Εάν υπάρχει αφρός στην επιφάνεια τον αφαιρούμε.
  5. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 50 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε.
  6. Όταν έχει σχεδόν λιώσει, προσθέτουμε το αλάτι και πολτοποιούμε. 
  7. Γαρνίρουμε με ελαιόλαδο, ξίδι και ντοματίνια.

More Recipes