Πουρές Φάβας
Υλικά:
Για τη φάβα
500 γραμμάρια φάβα σπαστή Natural Life
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
1½ λίτρο νερό
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι Natural Life
1 πρέζα Αλάτι Natural Life
Για το γαρνίρισμα
4 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτάλι της σούπας ξίδι
4-5 ντοματίνια
Εκτέλεση:
Προετοιμασία: Τοποθετούμε τη φάβα σε ένα μπολ και την καλύπτουμε με νερό, αφήνοντάς την 30 λεπτά να μουλιάσει. Ακολούθως τη στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε για 7-8 λεπτά να μαλακώσουν (χωρίς να πάρουν χρώμα).
- Προσθέτουμε τη φάβα και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να βράσουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι και σιγοβράζουμε.
- Εάν υπάρχει αφρός στην επιφάνεια τον αφαιρούμε.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 50 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε.
- Όταν έχει σχεδόν λιώσει, προσθέτουμε το αλάτι και πολτοποιούμε.
- Γαρνίρουμε με ελαιόλαδο, ξίδι και ντοματίνια.