Σαλάτα με Κινόα και Φέτα

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι κινόα Natural Life
  • Αλάτι Natural Life
  • Πιπέρι Natural Life
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε φέτες
  • 1/3 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε κυβάκια
  • 2 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμάτας κομμένες στη μέση
  • 1/3 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη

Για το dressing:

  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη Natural Life
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Natural Life
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι Natural Life

Εκτέλεση:

1. Ξεπλένουμε την Κινόα με ζεστό νερό και σουρώνουμε.

2. Προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και την κινόα σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει (1 ποτήρι κινόα ανά 2 ποτήρια νερό για 2 μερίδες).

3. Μειώνουμε τη θερμοκρασία, καλύπτουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό (10-15 λεπτά) και η κινόα είναι έτοιμη.

4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την ψημένη κινόα, το αγγουράκι, το κόκκινο κρεμμύδι, τις ντομάτες, τις ελιές και τη φέτα.

5. Για να φτίαξουμε το dressing, συνδυάζουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το ξύδι από κόκκινο κρασί και τη μουστάρδα Dijon σε ένα μικρό βαζάκι. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

6. Περιχύνουμε τη σαλάτα με dressing και ανακατεύουμε.

7. Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε και απολαμβάνουμε!

Περισσότερες Συνταγές