Παγωμένο τσάι ιβίσκου

 Υλικά

4 φακελάκια τσάι Ιβίσκος Natural Life **

4 φλιτζάνια ζεστό νερό

4 φλιτζάνια κρύο νερό

2/3 φλιτζάνι μέλι *

 

* Εάν επιθυμείτε το τσάι σας γλυκό, το μέλι δίνει μια ιδιαίτερη ξεχωριστή γεύση.

 ** ΠΡΟΣΟΧΗ : Το τσάι ιβίσκου μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα των οιστρογόνων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να επηρεάσει την εγκυμοσύνη και βέβαια τη γονιμότητα. Εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος ή είστε έγκυος, θα πρέπει μάλλον να αποφύγετε τον ιβίσκο στη διατροφή σας. Ο ιβίσκος μειώνει επίσης την αρτηριακή πίεση, η οποία μπορεί να είναι επιβλαβής εάν ήδη πάσχετε από υπόταση ( χαμηλή αρτηριακή πίεση).

 

Εκτέλεση

Βάλτε τα 4 φακελάκια τσάι ιβίσκου Natural Life σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό (φιλτραρισμένο  ή μεταλλικό νερό θα δώσει πολύ καλύτερη γεύση). Αφήστε το τσάι για όχι περισσότερο από 5 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρείτε τα φακελάκια.

Σε μια μεγάλη κανάτα ρίξτε προαιρετικά το μέλι και 4 φλιτζάνια κρύο νερό. Ανακατέψτε καλά.

Ένα μυστικό εδώ για σας. Ρίξτε το ζεστό τσάι ιβίσκου στο κρύο νερό (με το μέλι) και ανακατέψτε καλά. Η προσθήκη του ζεστού τσαγιού στο κρύο νερό βοηθά στην αποφυγή της θολούρας που συχνά βλέπουμε σε σπιτικό παγωμένο τσάι.

Αφήστε το να κρυώσει καλά, και στη συνέχεια το σερβίρετε σε γυάλινα  ποτήρια ρίχνοντας άφθονο πάγο.

Αν θέλετε το ποτήρι σας πιο εντυπωσιακό και το τσάι σας πιο αρωματικό, βάζετε στο κάθε ποτήρι μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο.

Απολαύστε το!!!

Το παγωμένο τσάι ιβίσκου διατηρείται ένα βράδυ στο ψυγείο, αλλά  για την καλύτερη εμπειρία παγωμένου τσαγιού θα πρέπει να το σερβίρετε την ίδια μέρα.

Περισσότερες Συνταγές