Σπιτικό άλειμμα με Χαρουπόσκονη

Το πιο νόστιμο, εύκολο και υγιεινό άλλειμα για το ψωμί σας και όχι μόνο.

 

Συστατικά:

2 φλ. φουντούκια ψημένα

4 κ.σ. χαρουπόσκονη

4 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. λιωμένο λάδι καρύδας

1/4 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Οδηγίες:

Ρίξτε τα φουντούκια στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν σκόνη.

Έπειτα συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα έλαιά τους και να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.

Σε αυτό το στάδιο ρίξτε τη χαρουπόσκονη, το μέλι, το λάδι καρύδας, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπήστε και πάλι.

Μεταφέρετε σε βαζάκι που κλείνει καλά και αποθηκεύστε σε θερμοκρασία δωματίου ή και στο ψυγείο. Μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και για ένα μήνα.