Σπιτικές Μπάρες με Σπόρους

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι κολοκυθόσπορο Natural Life

1/2 φλιτζάνι ηλιόσπορο Natural Life

1 φλιτζάνι γεμάτο χοντροαλεσμένη ξηρή καρύδα (χωρίς ζάχαρη)

1/4 φλιτζάνι σουσάμι άσπρο Natural Life

1/4 φλιτζάνι σπόρους chia NaturalLife

1/4  φλιτζάνι σπόρους κάνναβης Natural Life

1 πρέζα αλάτι

1/2  κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1/2  φλιτζάνι μέλι (ζεστό για να αναμιγνύεται εύκολα – το οποίο ζεσταίνουμε σε μπεν  μαρί)

 

Εκτέλεση

-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 ° C

-Ανακατεύουμε όλους τους σπόρους Natural light, μαζί με την καρύδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τη βανίλια και το ζεστό μέλι, κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

-Βάζουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί για ψήσιμο σε ένα ταψί 20cm x 20cm (μέχρι να καλύψουμε καλά και τις πλευρές του). Αλείφουμε το χαρτί ελαφρά με λάδι.

-Βάζουμε το μείγμα με τους σπόρους μας στο ταψί και το απλώνουμε καλά παντού χρησιμοποιώντας μια μεταλλική σπάτουλα την οποία έχουμε πριν βρέξει μέχρι να έχουμε μια συμπαγή, λεία επιφάνεια με ομοιόμορφο πάχος.

-Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 40-50 λεπτά. Στα 40 λεπτά κοιτάζουμε το μείγμα για τις μπάρες. Αν θέλουμε τις μπάρες μας μαλακές βγάζουμε το ψημένο μείγμα έξω σε 40-45 λεπτά κι αν τις θέλουμε πιο τραγανές το αφήνουμε συνολικά στο φούρνο  50 -55 λεπτά. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι όλοι οι φούρνοι είναι διαφορετικοί, οπότε και οι χρόνοι διαφέρουν. Το μυστικό λοιπόν για το τέλειο ψήσιμο είναι στο χρώμα…. Παρακολουθούμε προσεκτικά το μείγμα μετά τα 40 λεπτά και το βγάζουμε από το φούρνο όταν το χρώμα του είναι χρυσαφί κι όχι καφέ σκούρο (καμένο).

-Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Μπορούμε να το βάλουμε και στο ψυγείο αν το θέλουμε να κρυώσει πιο γρήγορα. Όταν κρυώσει εντελώς, βγάζουμε το αντικολλητικό χαρτί από το ταψί, το γυρίζουμε ανάποδα και το ξεκολλάμε από το ψημένο μείγμα.  Κόβουμε στη συνέχεια κομμάτια σε σχήμα μπάρας. Διατηρούμε τις μπάρες μας σε θερμοκρασία δωματίου!

 

 

Περισσότερες Συνταγές