Χούμους
Υλικά:
- 1 ½ φλιτζάνι μαγειρεμένα ρεβίθια Natural Life
- ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 1 μέτρια προς μεγάλη σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
- ½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι Natural Life
- ½ φλιτζάνι ταχίνι
- 2 με 4 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη αρτυσιά Natural Life
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι Natural Life. Χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι το σκόρδο να γίνει πολύ ψιλοκομμένο και μετά αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί, ιδανικά για 10 λεπτά ή περισσότερο.
- Προσθέτουμε την ταχίνι στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο και κρεμώδες.
- Καθώς λειτουργεί το μπλέντερ, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει εξαιρετικά λείο, απαλό και κρεμώδες. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον 1 έως 2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό.
- Προσθέτουμε το κύμινο και τα στραγγισμένα, καλά ψημένα ρεβίθια στο μπλέντερ. Ενώ ανακατεύουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει εξαιρετικά λείο. Προσθέτουμε περισσότερο παγωμένο νερό με την κουταλιά της σούπας εάν χρειάζεται για να πετύχουμε μία σούπερ κρεμώδη υφή.
- Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το νερό, αλάτι και μυρωδικά όσο χρειάζεται.
- Μεταφέρουμε το χούμους σε ένα μπολ ή πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και πάπρικα.