Παγωμένο τσάι με τζίντζερ και πράσινο τσάι με άρωμα λεμονιού
Υλικά
4 φακελάκια τσάι τζίντζερ (πιπερόριζα) με πράσινο τσάι και φυσικό άρωμα λεμονιού Natural Life **
4 φλιτζάνια ζεστό νερό
4 φλιτζάνια κρύο νερό
2/3 φλιτζάνι μέλι *
* -Εάν επιθυμείτε το τσάι σας γλυκό, το μέλι δίνει μια ιδιαίτερη ξεχωριστή γεύση.
-Αν ακoλουθείτε διατροφή χωρίς ζάχαρη ή αν είστε διαβητικοί μπορείτε να προσθέστε το γλυκαντικό της αρεσκείας σας
** Το πράσινο τσάι περιέχει καφείνη
Εκτέλεση
Βάλτε τα 4 φακελάκια τσάι τζίντζερ (πιπερόριζα) με πράσινο τσάι και φυσικό άρωμα λεμονιού Natural Life σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό (φιλτραρισμένο ή μεταλλικό νερό θα δώσει πολύ καλύτερη γεύση). Αφήστε το τσάι για όχι περισσότερο από 5 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρείτε τα φακελάκια.
Σε μια μεγάλη κανάτα ρίξτε προαιρετικά το μέλι και 4 φλιτζάνια κρύο νερό. Ανακατέψτε καλά.
Ένα μυστικό εδώ για σας. Ρίξτε το ζεστό τσάι τζίντζερ/πράσινο τσάι στο κρύο νερό (με το μέλι) και ανακατέψτε καλά. Η προσθήκη του ζεστού τσαγιού στο κρύο νερό βοηθά στην αποφυγή της θολούρας που συχνά βλέπουμε σε σπιτικό παγωμένο τσάι.
Αφήστε το να κρυώσει καλά, και στη συνέχεια το σερβίρετε σε γυάλινα ποτήρια ρίχνοντας άφθονο πάγο.
Αν θέλετε το ποτήρι σας πιο εντυπωσιακό και το τσάι σας πιο αρωματικό, βάζετε στο κάθε ποτήρι μία φετούλα φρέσκο λεμόνι.
Απολαύστε το!!!
Το παγωμένο τσάι διατηρείται ένα βράδυ στο ψυγείο, αλλά για την καλύτερη εμπειρία παγωμένου τσαγιού θα πρέπει να το σερβίρετε την ίδια μέρα.