Συνταγή για Κουραμπιέδες

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (8 – 10 λεπτά). Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα χοντροκόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη σκόνη βανίλιας Natural Life.
  3. Μέσα στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη ώσπου να γίνει μια αφράτη κρέμα (θα χρειαστεί περίπου 12 – 15 λεπτά) . Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, το μπέικιν πάουντερ, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ.
  4. Όταν ενσωματωθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα ζάχαρης , αλευριού και βανίλιας και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα μέχρι να γίνει μια μαλακή και βουτυράτη ζύμη.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς κελσίου.
  6. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα μας αρέσει και του τοποθετούμε σε ταψί.
  7. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για περίπου 35 λεπτά (εξαρτάτε από τον φούρνο). Είναι έτοιμη όταν σκάσουν από πάνω και πάρουν ένα ρόδινο χρώμα.
  8. Όταν τους βγάλουμε από το φούρνο τους αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν.
  9. Σε ένα άλλο ταψί απλώνουμε ένα στρώμα από τη ζάχαρη άχνη κοσκινίζοντας την και βάζουμε πάνω τους κουραμπιέδες (έτσι θα έχουν ζάχαρη και στο κάτω μέρος). Κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη και το πάνω μέρος και τους αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν καλά (ίσως χρειαστεί και δεύτερη δόση κοσκινίσματος από πάνω). Δεν τους μεταφέρουμε πριν κρυώσουν καλά γιατί θα σπάσουν.
  10. Σερβίρουμε σε πιατέλα προσθέτοντας επιπλέον ζάχαρη άχνη.

 

Leave a Reply