Παγωμένο τσάι με λεμόνι

 

Υλικά

4 φακελάκια μαύρο τσάι (English breakfast) Natural Life

4 φλιτζάνια καυτό νερό

4 φλιτζάνια κρύο νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη *

Χυμός ενός μέτριου λεμονιού

 

* Η γλυκύτητα είναι θέμα γεύσης και μπορεί να διαπιστώσετε ότι το λεμόνι σηκώνει ακόμα λίγη  ζάχαρη. Εάν είστε διαβητικοί ή σε δίαιτα χωρίς ζάχαρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γλυκαντικό της επιλογής σας για να απολαύσετε το παγωμένο τσάι σας.

 

Εκτέλεση

Βάλτε τα 4 φακελάκια τσάι Natural Life (English Breakfast) σε 4 φλιτζάνια καυτό νερό (φιλτραρισμένο  ή μεταλλικό νερό θα δώσει πολύ καλύτερη γεύση). Αφήστε το τσάι για όχι περισσότερο από 5 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρείτε τα φακελάκια για να μη να γίνει πικρό.

Σε μια μεγάλη κανάτα ρίξτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 4 φλιτζάνια κρύο νερό. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και  ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελως η ζάχαρη.

Ένα μυστικό εδώ για σας. Ρίξτε το ζεστό τσάι στο μίγμα ζάχαρης / νερού – λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Η προσθήκη του ζεστού τσαγιού στο κρύο νερό βοηθά στην αποφυγή της θολούρας που συχνά βλέπουμε σε σπιτικό παγωμένο τσάι.

Αφήστε το να κρυώσει καλά, και στη συνέχεια το σερβίρετε σε γυάλινα ποτήρια ρίχνοντας άφθονο πάγο.

Αν θέλετε το ποτήρι σας πιο εντυπωσιακό και το τσάι σας πιο αρωματικό, βάζετε στο κάθε ποτήρι μια λεπτή φέτα λεμόνι και μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο.

Απολαύστε το!!!

 

Το παγωμένο τσάι διατηρείται ένα βράδυ στο ψυγείο, αλλά για την απόλυτη εμπειρία παγωμένου τσαγιού θα πρέπει να το σερβίρετε την ίδια μέρα.

Περισσότερες Συνταγές