Σούπα φακές με σπανάκι
Υλικά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
1 1/2 φλιτζάνια Φακές Natural Life
2-3 μικρές πατάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
2 φλιτζάνια νερό (προσθέτουμε 1 επιπλέον φλιτζάνι αν μας αρέσει λιγότερο παχιά η σούπα)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Από 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, σκόνη σκόρδου, αλεσμένο κύμινο/αρτυσιά, και αποξηραμένο θυμάρι Natural Life
1 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
Χυμός λεμονιού (περίπου 1/2 λεμόνι)
Εκτέλεση
Βάζουμε μια μεσαίου μεγέθους ή μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τις Φακές Natural Life, τα ψιλοκομμένα καρότα, το σέλινο, τις πατάτες, τις ντομάτες, το αλάτι, το ζωμό λαχανικών και το νερό. Προσθέτουμε στη συνέχεια το μαύρο πιπέρι, το σκόρδο σε σκόνη, το αλεσμένο κύμινο/αρτυσιά και το θυμάρι Natural Life. Δυναμώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε τη σούπα να βράσει. Αμέσως μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά/θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε ελαφρά για 25-30 λεπτά, ή έως ότου οι φακές και οι πατάτες είναι μαλακές και ψημένες.
Με το ειδικό εργαλείο για πουρέ (ή χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι) λιώνουμε λίγο και ελαφρά τη σούπα – προσοχή όμως να μην κάνουμε τη σούπα χυλό . Αυτό το ελαφρό λιώσιμο θα της δώσει μια πιο πλούσια και παχιά υφή. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο σπανάκι. Το προσθέτουμε μαζί με το χυμό λεμονιού στη σούπα και το αφήνουμε να μαλακώσει. Η σούπα είναι έτοιμη!
Μερίδες: 6