Μεσογειακή Σούπα με Ανάμεικτα Όσπρια

Υλικά

1 γεμάτο φλυτζάνι με μίγμα οσπρίων (Κόκκινα Φασόλια *, Ρεβίθια Ξεφλουδισμένα *, Λουβιά  και Φακές Natural Life)

6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών

3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα σε κύβους

1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη  και κομμένη  σε κύβους

1 φύλλο δάφνης

Λίγη ρίγανη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το  ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σωτάρουμε για περίπου 5-7 λεπτά σε μέτρια με ψηλή φωτιά, μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε για άλλα 5 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τον περιμένουμε να πάρει βράση.  Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα οσπρίων, την πατάτα, τη δάφνη και τη ρίγανη.

Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά με το καπάκι της κατσαρόλας μισόκλειστο για περίπου 40 έως 50 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

Δοκιμάζουμε για να βεβαιωθούμε ότι όλα τα όσπρια είναι καλά μαγειρεμένα. Αλατοπιπερώνουμε.

Γαρνίρουμε το κάθε πιάτο με τη σούπα μας  με ψιλοκομμένο μαϊντανό για να σερβίρουμε.

Μερίδες: 4

*Τα Κόκκινα φασόλια Natural Life και *τα Ξεφλουδισμένα Ρεβύθια Natural Life  πρέπει να τα βάλουμε να μουλιάσουν/ φουσκώσουν στο νερό για τουλάχιστον 12 ώρες πριν το μαγείρεμα.

 

Περισσότερες Συνταγές