Λουβί (φασόλια μαυρομάτικα) με φρέσκια ντομάτα

Υλικά

1 ½ φλιτζάνι Λουβί ξερό (φασόλια μαυρομάτικα) Natural Life

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι,  ψιλοκομμένo

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

2 μεγάλα καρότα, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 ντομάτες, ψιλοκομμένες

2 φύλλα δάφνης

½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Μαύρο Πιπέρι Natural Life

 

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά το λουβί (φασόλια μαυρομάτικα) Νatural Life.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το λουβί και το καλύπτουμε με 2 δάκτυλα νερό.  Περιμένουμε το νερό να ζεσταθεί  και αφήνουμε το λουβί να βράσει  για 2-3 λεπτά. Στραγγίζουμε προσεκτικά και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ.

Ξεπλένουμε την ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε το λουβί και προσθέτουμε ζεστό νερό ώστε να το καλύπτει περίπου 4 δάκτυλα. Αφού το νερό βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς ψηλή και αφήνουμε το λουβί να ψηθεί για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε προσεκτικά και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ.

Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι ζεσταίνουμε  1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει για 5 λεπτά, το σκόρδο για άλλα 2 λεπτά, τα καρότα για περίπου 3 λεπτά και ρίχνουμε και το λουβί. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 3-5 λεπτά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και τα φύλλα δάφνης. Προσθέτουμε αλάτι και Μαύρο πιπέρι Natural Life – όση ποσότητα μας αρέσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό για να καλύψουμε τα λαχανικά και το λουβί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για άλλα 20-30 λεπτά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Δοκιμάζουμε το λουβί μας το οποίο πρέπει να είναι μαλακό.  Αν όχι, το αφήνουμε κι άλλο να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί καλά. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

Όταν το λουβί μας  είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/4 φλιτζάνι) και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε, σηκώνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Μερίδες: 4 μερίδες

Περισσότερες Συνταγές