Κριθάρι : Βασικές Οδηγίες Μαγειρέματος

Συστατικά

  • 1 Φλυτζάνι Κριθάρι ( Pearl Barley )
  • 3 Φλυτζάνια Νερό
  • 1/4 κουταλάκι ροζ αλάτι Ιμαλαϊων

Πριν το Μαγείρεμα

Σε μια κούπα βαλτέ 1 φλυτζάνι κριθάρι και 3 φλυτζάνια νερό. Αφήστε το περίπου για 8 ώρες, μέχρι να φουσκώσει. Πριν να το μαγειρέψετε ξεπλύνετε και στραγγίζετε.

Προετοιμασία Μαγειρέματος

Aφου φουσκώσει , βάζετε το κριθάρι μαζί με το νερό και το αλάτι σε μέτρια κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει σε ψηλή θερμοκρασία. Αφου βράσει σκεπάστε τη κατσαρόλα και σιγοβράστε το για περίπου 45 λεπτα. Θα καταλάβετε ότι είναι ετοιμο όταν εχει μαλακώσει και τριπλασιαστεί σε όγκο.

1 Φλυτζάνι / 2 μερίδες.

Leave a Reply