Λιναρόσπορος

Περιγραφή

weightΒάρος: 300g

mapΧώρα Προέλευσης: Ουκρανία

Διατροφική αξία και πλεονεκτήματα για την υγεία

O καφέ λιναρόσπορος θεωρείται μία από τα πιο σπουδαίες φυτικές τροφές στον πλανήτη.  Υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι ο λιναρόσπορος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων,  ορισμένων τύπων καρκίνου, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη. Ο λιναρόσπορος οφείλει τις ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία στο λινέλαιο το οποίο περιέχει όλα τα ωφέλιμα  Ωμέγα-3  λιπαρά, στις λιγνάνες που περιέχει και οι οποίες είναι πλούσιες σε φυτοιστρογόνα και σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αλλά και στις φυτικές ίνες του διαλυτές και αδιάλυτες.

Περιγραφή

Οι καφέ λιναρόσποροι παράγονται από το φυτό το οποίο είναι γνωστό ως λινάρι, το οποίο καλλιεργείται αιώνες τώρα  για τους σπόρους του καθώς και για τις ίνες του. Οι σπόροι είναι λίγο μεγαλύτεροι από τους σπόρους σουσαμιού.

Ιστορία

Το λινάρι πρωτοκαλλιεργήθηκε στη Βαβυλώνα της Ασίας το 3000 π.Χ. Τον 8ο αιώνα, ο βασιλιάς Καρλομάγνος, πρώτος αυτοκράτορας στη Δυτική Ευρώπη, πίστεψε τόσο πολύ στα οφέλη του λιναρόσπορου για την υγεία ώστε πέρασε νόμους που απαιτούσαν την καλλιέργεια και κατανάλωση του.  Τώρα, αιώνες αργότερα, ειδικοί μας λένε ότι έχουμε αρκετή έρευνα που υποστηρίζει αυτά που Καρλομάγνος πίστευε με τόσο πάθος…

Πώς να τα απολαύσετε

Ο λιναρόσπορος μπορεί να καταναλωθεί όπως είναι ή και αλεσμένος αφού παρέχει εξαιρετικής σημασίας θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό.

Δείτε πιο κάτω μερικές συνταγές μας με Λιναρόσπορο:

Καλοκαιρινή σαλάτα με σπόρους και παντζάρι

Προτάσεις σερβιρίσματος

Προσθέστε  λιναρόσπορο στο ψωμί, σε κέικ, σε μπάρες δημητριακών, στο πρωινό σας μούσλι ,στα μπισκότα, και όπου εσείς επιθυμείτε για να δώσετε περισσότερη γεύση και να ενισχύσετε την αγαπημένη σας  συνταγή με θρεπτικά συστατικά.

finest selection