Φαγόπυρο

Περιγραφή

weightΒάρος: 350g

mapΧώρα Προέλευσης: Ουκρανία

Διατροφική αξία και πλεονεκτήματα για την υγεία

Το φαγόπυρο είναι σπόρος ο οποίος μπορεί να καταναλωθεί από άτομα το οποία έχουν δυσανεξία στο σιτάρι και σε άλλα σιτηρά τα οποία περιέχουν γλουτένη. Έχει αποδεδειγμένα φανεί ότι η κατανάλωση φαγόπυρου βοηθά στην καλή λειτουργεία του καρδιαγγειακού συστήματος ενώ έχει σημαντικά πλεονεκτήματα για τις γυναίκες οι οποίες βρίσκονται στην περίοδο εμμηνόπαυσης αφού βοηθά στην αντιμετώπιση των διαφόρων συμπτωμάτων. Βοηθά ακόμα στην μείωση της χοληστερίνης όπως επίσης και της αρτηριακής πίεσης. Η κατανάλωση του φαγόπυρου έχει συνδεθεί με τον έλεγχο του ζαχάρου ενώ η υψηλή περιεκτικότητα των σπόρων αυτών σε μαγνήσιο το κάνει ιδανικό για τον έλεγχο του διαβήτη. Ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματα του φαγόπυρου είναι και η προστασία από τη δημιουργία πετρών στη χολή και η προστασία από καρκίνο του στήθους.

Περιγραφή

Το φαγόπυρο είναι σπόρος. Το άνθος το οποίο βρίσκεται στο φυτό αυτό είναι πολύ ελκυστικό στις μέλισσες οι οποίες χρησιμοποιούν τους χυμούς τους για να παράξουν ένα ιδιαίτερο μέλι τόσο σε γεύση όσο και σε χρώμα. Η γεύση και τα αρώματα του μελιού αυτό είναι αρκετά έντονα και ιδιαίτερα.

Ιστορία

Το φαγόπυρο εντοπίζετε αρχικά στην Νοτιοανατολική Ασία ενώ η πρώτη αναφορά για αυτό την Ευρώπη γίνετε στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων γύρω στο 4000 π.Χ. Έχει επίσης μακρά ιστορία στην Αμερική κατά την αποικιακή περίοδο.

Πώς να το απολαύσετε

Το φαγόπυρο είναι διαθέσιμο όλο το χρόνο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική στο ρύζι και στη βρώμη.

Δείτε πιο κάτω μερικές συνταγές μας με Φαγόπυρο:

Χωριάτικη Σαλάτα με Φαγόπυρο και Φέτα

Προτάσεις σερβιρίσματος

Δοκιμάστε στους σπόρους αυτούς σε σαλάτες και αρτοπαρασκευάσματα και θα εντυπωσιαστείτε. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε το φαγόπυρο σε ριζότο, δημητριακά, μπισκότα και βουτήματα.

finest selection