Ζάχαρη Καρύδας

Περιγραφή

weightΒάρος: 250g

mapΧώρα Προέλευσης: Ινδονησία

Διατροφική αξία και πλεονεκτήματα για την υγεία

Η ζάχαρη καρύδας περιέχει την ινουλίνη η οποία είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης που μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία απορρόφησης της γλυκόζης από τον οργανισμό. Η επιβράδυνση αυτή χαρίζει στη ζάχαρη καρύδας ένα πιο χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη από την κανονική κρυσταλλική ζάχαρη και έτσι την κάνει πιο ελκυστική για άτομα που υποφέρουν από διαβήτη. Παρόλο που η ζάχαρη αυτή απενεχοποιείται  για χρήση από διαβητικά άτομα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από την κρυσταλλική ζάχαρη.

Περιγραφή

Η ζάχαρη καρύδας παράγεται από το νέκταρ των ανθών του κοκοφοίνικα και αποτελεί ένα φυσικό εναλλακτικό στην κρυσταλλική ζάχαρη.

Ιστορία

Στην Ασία, όπου η παραγωγή φοίνικα βρίσκεται σε αφθονία, χρησιμοποιείται ως φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης για χιλιάδες χρόνια. Στην παγκόσμια κατάταξη την πρωτιά στην παραγωγή φοίνικα έχουν οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία.

Πώς να το απολαύσετε

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα στη χρήση της ζάχαρης καρύδας σε σχέση με την κρυσταλλική ζάχαρη είναι η πολύ χαμηλή θερμοκρασία που χρειάζεται να φτάσει για να λιώσει όπως επίσης η πολύ ψηλή θερμοκρασία για να καεί. Αυτό την κάνει ιδανική για χρήση σε γλυκά και άλλα προϊόντα τα οποία χρειάζονται ψήσιμο.

Προτάσεις σερβιρίσματος

Η ζάχαρη καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

  • Ποτά
  • Είδη φούρνου που χρειάζονται ψήσιμο
  • Γλυκά
finest selection