Βάρος: 250g
Χώρα Προέλευσης: Ινδονησία
Διατροφική αξία και πλεονεκτήματα για την υγεία
Η ζάχαρη καρύδας περιέχει την ινουλίνη η οποία είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης που μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία απορρόφησης της γλυκόζης από τον οργανισμό. Η επιβράδυνση αυτή χαρίζει στη ζάχαρη καρύδας ένα πιο χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη από την κανονική κρυσταλλική ζάχαρη και έτσι την κάνει πιο ελκυστική για άτομα που υποφέρουν από διαβήτη. Παρόλο που η ζάχαρη αυτή απενεχοποιείται για χρήση από διαβητικά άτομα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από την κρυσταλλική ζάχαρη.
Περιγραφή
Η ζάχαρη καρύδας παράγεται από το νέκταρ των ανθών του κοκοφοίνικα και αποτελεί ένα φυσικό εναλλακτικό στην κρυσταλλική ζάχαρη.
Ιστορία
Στην Ασία, όπου η παραγωγή φοίνικα βρίσκεται σε αφθονία, χρησιμοποιείται ως φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης για χιλιάδες χρόνια. Στην παγκόσμια κατάταξη την πρωτιά στην παραγωγή φοίνικα έχουν οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία.
Πώς να το απολαύσετε
Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα στη χρήση της ζάχαρης καρύδας σε σχέση με την κρυσταλλική ζάχαρη είναι η πολύ χαμηλή θερμοκρασία που χρειάζεται να φτάσει για να λιώσει όπως επίσης η πολύ ψηλή θερμοκρασία για να καεί. Αυτό την κάνει ιδανική για χρήση σε γλυκά και άλλα προϊόντα τα οποία χρειάζονται ψήσιμο.
Προτάσεις σερβιρίσματος
Η ζάχαρη καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί:
- Ποτά
- Είδη φούρνου που χρειάζονται ψήσιμο
- Γλυκά
