Βάρος: 290g
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Διατροφική αξία και πλεονεκτήματα για την υγεία
Οι σπόροι κανναβουριού σε σχέση με άλλους σπόρους, θεωρούνται ως υποαλλεργικοί. Περιέχουν την τέλεια ισορροπία των απαραίτητων αμινοξέων για τη διατήρηση της καλής υγείας και παρέχουν στον οργανισμό μια υγιή δόση πρωτεϊνών, ωμέγα- 3 λιπαρών οξέων, ινών, αντιοξειδωτικών και μετάλλων. Το κανναβούρι έχει σπουδαίες για την υγεία ιδιότητες συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς του να βοηθά την πέψη, να ενισχύει τη μυϊκή μάζα, να βοηθά στη θεραπεία της αναιμίας και να επιταχύνει την απώλεια βάρους στα πλαίσια μιας προσεγμένης πάντα διατροφής. Τα ωφέλιμα για την υγεία ωμέγα-3 που περιέχει μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και τη νόσο του Alzheimer. Το κανναβούρι τονώνει τη μεταβολική δραστηριότητα, είναι αντικαρκινικό, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και της περιόδου, βελτιώνει την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των οστών.
Περιγραφή
Το κανναβούρι είναι οι σπόροι του φυτού της κάνναβης, Cannabis sativa. Αυτοί οι μικροί και τραγανοί σπόροι είναι βασικά σαν ξηροί καρποί και είναι απόλυτα ασφαλείς να καταναλωθούν, αφού περιέχουν μόνο ίχνη της ουσίας THC, το κύριο συστατικό της κάνναβης, το οποίο είναι γνωστό ότι προκαλεί ευφορία. Οι σπόροι κανναβουριού έχουν ένα μαλακό και κρεμώδες εσωτερικό με μια απαλή γεύση ξηρών καρπών και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέονται με τη μαριχουάνα.
Ιστορία
Το φυτό της κάνναβης μεγαλώνει και αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και είναι ένα από τα πρώτα φυτά που φυτεύτηκαν για την παραγωγή ινών πριν από 10.000 χρόνια. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τη χρήση των επικίνδυνων ζιζανιοκτόνων και φυτοφαρμάκων.
Πώς να τα απολαύσετε
Το κανναβούρι συνήθως τρώγεται ωμό. Τραγανό με μια απαλή γεύση ξηρών καρπών μπορούμε να το απολαύσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους
Προτάσεις σερβιρίσματος
Προσθέστε σπόρους κανναβουριού στις σαλάτες, στο γιαούρτι στα δημητριακά όπως τη βρώμη ή στο ρύζι και τα λαχανικά.
Ρίξτε λίγο κανναβούρι στα αγαπημένα σας dip π.χ.στο guacamole .
Προσθέστε τα σε αλμυρά κέικ. Σε μερικά μέρη της Κύπρου το συναντάμε στις αγαπημένες μας πασχαλινές φλαούνες.
