Μαύρο Ρύζι

Περιγραφή

weightΒάρος: 380g

mapΧώρα Προέλευσης: Ταϋλάνδη

Διατροφική αξία και πλεονεκτήματα για την υγεία

Κατέχοντας μια σημαντική θέση στη λίστα με τις υπερτροφίες, το μαύρο ρύζι αποτελεί σήμερα μια εξαιρετική εναλλακτική επιλογή για άτομα που αναζητούν την υπέροχη γεύση αλλά και την υψηλή διατροφική αξία. Το μαύρο ρύζι είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών τα οποία βοηθούν στην διατήρηση της καλής υγείας αλλά και πηγή φυτικών ινών επίσης σημαντικών στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Ανάμεσα στις σημαντικές ιδιότητες του μαύρου ρυζιού είναι και η υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο το οποίο το καθιστά ιδανικό για άτομα που ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή.

Περιγραφή.

Το χαρακτηριστικό του μαύρο χρώμα οφείλετε στην μεγάλη συγκέντρωση ανθοκυανινών – ένα είδος αντιοξειδωτικού το οποίο έχει φανεί σε έρευνες ότι βοηθά στη μείωση καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και στη μείωση του σωματικού βάρους.

Ιστορία

Το μαύρο ρύζι ή όπως αλλιώς αποκαλείτε το ‘απαγορευμένο’ ρύζι είναι ένα αρχαίο σιτηρό το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στην Ανατολή και πιο συγκεκριμένα στην Κίνα. Αποτελούσε αποκλειστικότητα της υψηλής τάξης αφού ήταν πολύ ακριβό και ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να το αγοράσουν. Η υψηλή του τιμή οφειλόταν στην δυσκολία που υπήρχε στην καλλιέργεια του και στην μικρή ποσότητα που τελικά υπήρχε διαθέσιμη στην αγορά.

Πώς να το απολαύσετε

Λόγο του εξωτερικού σκληρού κελύφους του ο χρόνος ετοιμασίας του είναι διαφορετικός από τα αλλά είδη ρυζιού. Ενδεικτικά θα χρειαστεί κοντά στα 45 με 50 λεπτά αλλά ο πραγματικός χρόνος μαγειρέματος μπορεί να μειωθεί με την ενυδάτωση του ρυζιού σε νερό για 30 λεπτά.

Προτάσεις σερβιρίσματος

Το  μαύρο ρύζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά στη θέση του καφέ ή του άσπρου ρυζιού. Ταιριάζει υπέροχα σε επιδόρπια όπως πουτίγκες ρυζιού και ρυζόγαλο ενώ συνδυάζετε εξαιρετικά σε ριζότο άγριων μανιταριών.

Δείτε πιο κάτω μερικές συνταγές μας με Mαύρο Ρύζι:

Ζεστή Μεξικάνικη Σαλάτα με Μαύρο Ρύζι

finest selection