Ρύζι

Περιγραφή

Το ρύζι είναι η πιο ευρέως  βασική τροφή για ένα μεγάλο μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού του κόσμου, ιδιαίτερα στην Ασία και χρησιμοποιηται ως κύριο γεύμα ή ακόμη και ως γαρνιτούρα. Καλλιεργείται εδώ και αιώνες. Το ρύζι εμπορικά ταξινομείται ανάλογα με το μέγεθος του: μακρόκοκκο, μεσαίου μεγέθους ή κοντόκοκκο.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ρυζιού και οι γαστρονομικές προτιμήσεις τείνουν να ποικίλουν σε περιφερειακό επίπεδο. Σε ορισμένες περιοχές, όπως η Άπω Ανατολή και η Ισπανία, υπάρχει μια προτίμηση για πιο ήπιες και κολλώδεις ποικιλίες.

Δείτε πιο κάτω μερικές συνταγές μας με Ρύζι:

Tηγανητό κόκκινο αρωματικό ρύζι με γαρίδες

Πικάντικο ρύζι Καραϊβικής με Κοκκινα Φασόλια

Ζεστή Μεξικάνικη Σαλάτα με Μαύρο Ρύζι

natural
  • Ρύζι Καρολίνα
  • Ρύζι Κίτρινο Πάρμποϊλ
  • Ρύζι Στρογγυλό ή Γλασέ
  • Ρύζι άσπρο Αρωματικό
  • Ρύζι Μπασμάτι Πάρμποϊλ
  • Ρύζι Μπασμάτι Φωτεινό
  • Ρύζι Κόκκινο Αρωματικό
  • Καφέ Ρύζι
  • Ρύζι Μαύρο Αρωματικό
  • Ρύζι Τρίχρωμο Αρωματικό
  • Ρύζι Κολλώδες
  • Ρύζι Μπασμάτι Άσπρο Α Ποιότητας
  • Ρύζι Μπασμάτι Άσπρο
  • Ρύζι Μπασμάτι τύπου Πούσα