Τρίχρωμη Κινόα

Περιγραφή

weightΒάρος: 350g

mapΧώρα Προέλευσης: Περού

Διατροφική αξία και πλεονεκτήματα για την υγεία

Κρατώντας επάξια την πρώτη θέση στη λίστα με τις υπερτροφές η κινόα είναι αναμφισβήτητα ένας σπόρος που κερδίζει μια θέση στο τραπέζι μας και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Μπορεί να χαρίσει τον άνθρωπο εκτός από την υπέροχη γεύση και σύσταση της πολλά θρεπτικά συστατικά τα οποία ο κάθε οργανισμός αναζητά για να διατηρήσει την καλή υγεία και ευεξία. Η κινόα αποτελεί τροφή που δεν περιέχει γλουτένη οπότε την καθιστά ιδανική για άτομα τα οποία έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και μπορούν να την εντάξουν στη διατροφή τους ως αντικαταστατό σε τροφές που περιέχουν γλουτένη (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη). Λόγω του ότι έχει χαμηλό γλυκεμικό δείκτη είναι επίσης ιδανική για άτομα τα οποία πάσχουν από διαβήτη. Επίσης η κινόα έχει περισσότερες πρωτεΐνες από το σιτάρι, Ω3 λιπαρά, κάλιο, σίδηρο, αμινοξέα και πληθώρα άλλων ευεργετικών συστατικών. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κινόα μπορεί να βοηθήσει στην αιμάτωση του εγκεφάλου, στη συγκέντρωση και την πνευματική απόδοση, στην καλή λειτουργεία της καρδιάς, στην καταπολέμηση των ημικρανιών και στην ρύθμιση του μεταβολισμού.

Περιγραφή

Η τρίχρωμη κινόα αποτελείται από συνδυασμό άσπρων, κόκκινων και μαύρων σπόρων κινόα.

Ιστορία

Στην Λατινική Αμερική απ’ όπου προέρχεται η κινόα είναι γνωστή και με το όνομα ‘Η Χρυσή Τροφή’ κυρίως για την υψηλή θρεπτική της αξία. Η συνεχώς αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση που υπάρχει στην αγορά για κινόα έχει οδηγήσει και άλλες χώρες στην προσπάθεια παραγωγής της. Παραδοσιακά οι χώρες με την μεγαλύτερη παραγωγής σε κινόα είναι η Βολιβία, το Περού και ο Ισημερινός.

Πώς να την απολαύσετε

Η τρίχρωμη κινόα προετοιμάζετε όπως και το ρύζι (ένα μέρος κινόα – δύο μέρη νερό). Είναι σημαντικό όμως να ξεπλύνετε την κινόα πολύ καλά πριν την βράσετε με δροσερό νερό τρίβοντας τους σπόρους πολύ καλά έτσι ώστε να διασφαλίσετε ότι έχει φύγει η πικρή γεύση της φλούδας. Ενδεικτικός χρόνος ψησίματος είναι τα 20 – 25 λεπτά. Η κόκκινη κινόα διατηρεί τη σύστασή της και μετά το ψήσιμο περισσότερο από την άσπρη κινόα ενώ η μαύρη κινόα έχει μια πιο γλυκια γεύση σε σχέση με την άσπρη κινόα ενώ διατηρεί το εντυπωσιακό σκούρο της χρώμα και μετά το ψήσιμο. Ο ισορροπημένος συνδυασμών όλων των χρωμάτων αποτελεί την ιδανική επιλογή για εντυπωσιακά πιάτα.

Δείτε πιο κάτω μερικές συνταγές μας με Τρίχρωμη Κινόα:

Σαλάτα καλοκαιρινή με Τρίχρωμη Κινόα

Προτάσεις σερβιρίσματος

Η τρίχρωμη κινόα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνοδευτικό σε πιάτα με κρέας ή κοτόπουλο ενώ η εντυπωσιακή της όψη την κάνει ιδανική για συνταγές σαλάτας ή οποιοδήποτε άλλο πιάτο το οποίο απαιτεί μια ιδιαίτερη παρουσίαση και γεύση.

finest selection