Τρίχρωμο Ρύζι Αρωματικό

Περιγραφή

weightΒάρος: 380g

mapΧώρα Προέλευσης: Ταϋλάνδη

Διατροφική αξία και πλεονεκτήματα για την υγεία

Το ρύζι αποτελεί μια τροφή που είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας αφού μας προσφέρει ενέργεια. Το καστανό ρύζι είναι ουσιαστικά η ακατέργαστη εκδοχή του λευκού ρυζιού αλλά κλάσεις ανώτερο σε ότι αφορά την θρεπτική αξία αφού διατηρώντας το κέλυφός του είναι πιο εύπεπτο και ελαφρύ για το στομάχι. Αποτελεί ακόμα πλούσια πηγή σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, φυτικές ίνες και σελήνιο το οποίο είναι ένα ισχυρό αντικαρκινικό και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και αρθρίτιδας. Ιδανική προσθήκη στην διατροφή διαβητικών λόγω του χαμηλού γλυκεμικού δείκτη. Το μαύρο ρύζι είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών τα οποία βοηθούν στην διατήρηση της καλής υγείας αλλά και πηγή φυτικών ινών επίσης σημαντικών στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Ανάμεσα στις σημαντικές ιδιότητες του μαύρου ρυζιού είναι και η υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο το οποίο το καθιστά ιδανικό για άτομα που ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Το κόκκινο ρύζι χαρακτηρίζετε και αυτό από την υψηλή του θρεπτική αξία αλλά και από την ιδιαίτερή του γεύση και το έντονο χρώμα του το οποίο οφείλετε στη ανθοκυανύνη η οποία αποτελεί σημαντικό αντιοξειδωτικό ιδιαίτερα σημαντικό για την διατήρηση της καλής υγείας.

Περιγραφή

Ένα ισορροπημένος συνδυασμός καστανού, μαύρου και κόκκινου ρυζιού αποτελούν την σύνθεση του τρίχρωμου αρωματικού ρυζιού το οποίο είναι μια σημαντική προσθήκη στην διατροφή μας. Εξαιρετικής ποιότητας αρωματικό ρύζι με χώρα προέλευση την Ταϊλάνδη.

Ιστορία

Ίσως η πιο διαδεδομένη τροφή ανά τον κόσμο. Αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά στη διατροφή των περισσοτέρων λαών ενώ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και έντονα συνδεδεμένο με τους Ανατολικού λαούς. Η ιστορία του ρυζιού είναι συνυφασμένη με την ανθρώπινη ιστορία.

Πώς να το απολαύσετε

Το τρίχρωμο αρωματικό ρύζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως το λευκό ρύζι μόνο που η τελική υφή και σύστασή του θα είναι φυσικά πιο al dente.

Προτάσεις σερβιρίσματος

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ριζότο, σε γεμιστά αλλά ως συνοδευτικό σε κρέας η κοτόπουλο.

finest selection