Μπάρες Με Κινόα, Σπόρους Chia και Λιναρόσπορο

Υλικά

1/2 φλιτζάνι Τρίχρωμη Kινόα Natural life

1/2 φλιτζάνι σπόρους Chia Natural life

2 κουταλιές της σούπας καφέ Λιναρόσπορο Natural life

1  φλιτζάνι βρώμη

1/4 κουταλάκι του τσαγιού Ροζ Αλάτι Ιμαλαίων  Natural life

1 κουταλάκι του τσαγιού Κανέλα Κευλάνης Natural life

1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά χοντροκομμένα

3  κουταλιές της σούπας μέλι

1/2 φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου ή φυτικό βούτυρο της αρεσκείας μας

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  175 °C.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε ανακατεύοντας καλά  την κινόα Natural life, τους σπόρους chia Natural life, τον καφέ λιναρόσπορο Natural life, την κανέλα Κεϋλάνης Natural life, το Ροζ αλάτι Ιμαλάϊων Natural life μαζί με τη βρώμη και τα αμύγδαλα.

Σε ένα μικρό, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων πιάτο , βάζουμε το βούτυρο αμυγδάλου ή το φυτικό μας βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια αφήνουμε για 1 λεπτό στα μικροκύματα μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα.

Ρίχνουμε το μαλακό αυτό υγρό μείγμα στο μπολ με τα ξηρά υλικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά με  μια πλαστική σπάτουλα. Μόλις το μείγμα με όλα μας πλέον τα υλικά αρχίζει να  σφίγγει το ζυμώνουμε  με τα χέρια  μέχρι για να πετύχουμε μια πολύ καλή ανάμειξη. Όταν τελειώσουμε, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα πυρίμαχο πιάτο τύπου pyrex (20x20cm) και απλώνουμε το μείγμα μας προσεκτικά με μια πλαστική σπάτουλα για να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο, ομοιόμορφο στρώμα.

Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

Αφαιρούμε προσεκτικά το αντικολλητικό  χαρτί και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς τοποθετώντας το σε μια σχάρα.  Στη συνέχεια το κόβουμε με ένα κοφτερό, μη οδοντωτό μαχαίρι ή κοπίδι πίτσας οριζόντια και  κάθετα για να δημιουργήσουμε συνολικά 8 μπάρες.  Οι νόστιμες και υγιεινές μπάρες μας είναι έτοιμες. Τις διατηρούμε στο ψυγείο αφού τις τυλίξουμε μία –  μία σε μεμβράνη περιτυλίγματος τροφίμων (τύπου cling film).

Leave a Reply