Σαλάτα με κινόα και Superfoods

Υλικά

2 φλ. βρασμένη κινόα Natural Life

1 ώριμο ζουμερό μάνγκο (κομμένο σε καρέ)

1 ώριμο αβοκάντο (κομμένο σε καρέ)

1 ξινόμηλο με τη φλούδα του (κομμένο σε λεπτές φέτες)

150 γραμμ. τρυφερά φύλλα σπανάκι

λίγα φύλλα φρέσκο δυόσμο

2 καρότα τριμμένα

2 κ. σ. μαύρη σταφίδα

2 κ. σ. κράνμπερι

2 κ. σ. κολοκυθόσπορο Natural Life

2 κ. σ. λιναρόσπορο Natural Life

Για τη σως

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 ζουμερό πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)

χυμό από 1/2 λεμόνι

1 κ. γλ. σκόνη μουστάρδας

1 κ. γλ. μέλι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε πρώτα όλα τα υλικά για τη σως σε μπλέντερ και τα χτυπάμε. Δοκιμάζουμε ώστε να μας ικανοποιεί η οξύτητα και το αλάτι.

Ξεπλένουμε την κινόα σε σουρωτήρι κάτω από το τρεχούμενο νερό και τη βάζουμε σε κατσαρόλα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε νερό να τη σκεπάζει και βράζουμε για περίπου 15 σε χαμηλή φωτιά. Τη στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά, λαχανικά, φρούτα και σπόρους και περιχύνουμε με τη σως.