Συνταγή για Κεφτεδάκια από Ρεβίθια

Υλικά:

  • 250γρ. ρεβίθια Natural Life
  • αλάτι Natural Life
  • πιπέρι Natural Life
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1κ.σ. κοφτή, κύμινο αλεσμένο Natural Life
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 400ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα ρεβίθια, αλάτι και γεμίζουμε με νερό.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  • Σουρώνουμε το μείγμα και ξεπλένουμε καλά, για να φύγει όλο το αλάτι.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
    Θέλουμε η θερμοκρασία του λαδιού να φτάσει στους 180°C.
  • Μεταφέρουμε τα ρεβίθια στο πολυμίξερ.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κομμάτια, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι,
    τον κόλιανδρο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
  • Χτυπάμε τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να γίνει το μείγμα
    σαν βρεγμένη άμμος.
  • Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια 30γρ.
    και πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας. Γενικά, το μείγμα είναι αρκετά μαλακό.
  • Τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά να πάρουν χρώμα
    και να ψηθούν και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.