Σολομός με Τρίχρωμο Ρύζι

Υλικά:

  • 180 γρ. τρίχωμο ρύζι Natural Life
  • 200 γρ. μανιτάρια brown μικρά, κομμένα σε φέτες
  • 1 φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Χυμός από 1 μέτριο πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 40 ml + 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. φιλέτο σολομού
  • Αλάτι Natural Life
  • Μαύρο πιπέρι Natural Life

Εκτέλεση:

Βράζουμε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά.

Πλένουμε τον σολομό, τον στεγνώνουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάζουμε την σάλτσα ανακατεύοντας το πορτοκάλι με τη μουστάρδα μέχρι να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε το λάδι, και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό το φινόκιο και τα μανιτάρια, ανακατεύοντας για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.

Μετά προσθέτουμε φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι, και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα φιλέτα του σολομού. Ψήνουμε χωρίς να τα κουνήσουμε για 6-8 λεπτά μέχρι το φιλέτο του σολομού να ασπρίσει.

Γυρίζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα τα φιλέτα από την ανάποδη και ψήνουμε για ακόμη 2-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και τον άνηθο μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε στα πιάτα το ρύζι με 1-2 κ.σ. σάλτσα. Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα σολομού.

Περισσότερες Συνταγές