Πικάντικο Ρύζι Καραϊβικής με κόκκινα φασόλια
Υλικά
¼ του φλυτζανιού ηλιέλαιο
2-3 σκελίδες σκόρδο,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλυτζάνια Ρύζι Καρολίνα Natural Life
1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό θυμάρι
1 1/2 φλυτζάνια γάλα καρύδας
2 1/2 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
2 φλιτζάνια Kόκκινα φασόλια Natural Life τα οποία έχουμε βράσει και στραγγίσει
2 μικρά φύλλα δάφνης
αλάτι και πιπέρι
1 ολόκληρη κόκκινη καυτερή πιπεριά
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά Natural Life
*αν θέλουμε πιο καυτερή τη συνταγή προσθέτουμε αναλόγως αρεσκείας Πιπέρι Καγιέν Natural Life
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και την καυτερή κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε το Ρύζι Καρολίνα Natural Life και τα κόκκινα φασόλια Natural Life τα οποία έχουμε βράσει και στραγγίσει από πριν κι ανακατεύουμε για άλλα 2 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τα φύλλα δάφνης και το ζωμό λαχανικών. Αφήνουνε το ρύζι μας να βράσει. Μόλις βράσει κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί, 20 περίπου λεπτά ή περισσότερο. Ανακατεύουμε κάπου – κάπου και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Αλατοπιπερώνουμε * και αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και την καυτερή πιπεριά . Το ρύζι μας είναι έτοιμο και το σερβίρουμε ζεστό. Η συνταγή αυτή μας δίνει έξι μερίδες.