Καλοκαιρινή Σαλάτα με Σπόρους και Παντζάρι

Υλικά

Υλικά για τη Σαλάτα

1/3 φλιτζάνι Κολοκυθόσπορο Natural Life

1/3 φλιτζάνι Ηλιόσπορο Natural Life

1/3 φλιτζάνι Λιναρόσπορο Natural Life

1 πρέζα Κύμινο (αρτισιά) Αλεσμένη Natural Life

1 πρέζα Κανέλα σκόνη Natural Life

1 πρέζα Καυτερό Πιπέρι Cayenne σκόνη Natural Life

1 ματσάκι Δυόσμο

1 ματσάκι Μαϊντανό

1 φλιτζάνι (μαγειρεμένο) Καφέ Ρύζι Natural Life

1 φλιτζάνι ωμό παντζάρι (καθαρισμένο) τριμμένο στον λεπτό τρίφτη

1/4 φλιτζάνι Αμύγδαλα, ελαφρά καβουρδισμένα

1/4 φλιτζάνι καρύδια, ελαφρά καβουρδισμένα

4 κουταλιές της σούπας φέτα λιωμένη

 

Υλικά Για το Dressing

2 κουταλιές σούπας Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλιά σούπας Ξίδι από κόκκινο κρασί

1 σκελίδα Σκόρδο, λιωμένη

1/2 Λεμόνι, ξύσμα και χυμό

1/2 Πορτοκαλί, χυμό

1 πρέζα Αλάτι και Πιπέρι

 

Εκτέλεση

-Βάζουμε τους σπόρους Natural Life με τα μπαχαρικά Natural Life σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν οι σπόροι μας. Προσοχή όμως να μην τους κάψουμε. Τους αφήνουμε στην άκρη.

-Για το dressing μας χτυπάμε όλα τα υλικά μας καλά σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ανακατευτούν και να ενσωματωθούν σωστά. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και δοκιμάζουμε. Προσαρμόζουμε το αλατοπίπερο ανάλογα γεύσης.

-Για το στήσιμο της σαλάτας, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο και τους βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με το βρασμένο ρύζι, τους  σπόρους και τους ελαφρά καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε και μετά τα βάζουμε όλα σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε από πάνω στην κορφή το τριμμένο παντζάρι. Ρίχνουμε το dressing και σκορπάμε τη λιωμένη φέτα. Σερβίρουμε !

Μερίδες: 2

Περισσότερες Συνταγές