Vegan Μπιφτεκάκια

Υλικά:

460g ρεβίθια Natural Life
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
¾ φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό
¾ φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο Natural Life
1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο Natural Life
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Natural Life
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα Natural Life
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι Natural Life
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό

Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια όλη τη νύχτα σε κρύο νερό.
  2. Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο, και χτυπάμε στο μπλέντερ σιγά σιγά τα υλικά μέχρι να ψιλοκομιστούν, αλλά όχι να γίνουν εντελώς λεία.
  4. Αφαιρούμε το μείγμα από το μπλέντερ και σχηματίζουμε τα μπιφτέκια έτσι ώστε να έχουν ομοιόμορφο μέγεθος και σχήμα. Αυτή η συνταγή δίνει περίπου 42 μπιφτεκάκια.
  5. Ζεσταίνουμε ¼ φλιτζάνι ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, σε ένα μεγάλο τηγάνι. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε τα μπιφτεκάκια, αφήνοντας περίπου 1-2″ ανάμεσά τους, δουλεύοντας σε παρτίδες. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.