Βελουτέ Σούπα Λαχανικών

Υλικά:

  • 500 γρ. ρεβύθια Natural Life
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πατάτες, μεγάλες
  • 10 καρότα, baby
  • 2 φύλλα δάφνης Natural Life
  • 1 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο Natural Life
  • 1 κ.γ. μπούκοβο Natural Life
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο Natural Life
  • Αλάτι, Natural Life
  • Πιπέρι, Natural Life

Εκτέλεση:

Μουλίαζουμε τα ρεβύθια για 8 ώρες περίπου

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Στραγγίζουμε τα ρεβύθια από το νερό. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη δάφνη και περίπου 6-7 κούπες νερό. Αφήνουμε να πάρουν βράση και ξαφρίζουμε καλά. Αφήνουμε τα ρεβύθια να βράσουν για περίπου 1 ½ ώρα.

Όσο τα ρεβύθια βράζουν, τοποθετούμε σε ένα ταψί τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα καρότα baby και το σκόρδο. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.

Όταν βράσουν τα ρεβύθια μας και στη κατσαρόλα έχουμε περίπου 2/3 ρεβύθια και 1/3 νερό, προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουμε βγάλει από το φούρνο. Αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση για περίπου 3-5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα ρεβύθια με τα λαχανικά μας και ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια μεταφέρουμε ξανά στη κατσαρόλα.

Βράζουμε για ακόμη 5-10 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστή. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με κρουτόν.

Περισσότερες Συνταγές