Ζεστή Μεξικάνικη Σαλάτα με Μαύρο Ρύζι

Υλικά

1 1/4 φλιτζάνια Μαύρο Αρωματικό Ρύζι Natural Life *

1 Καλαμπόκι  – αφαιρούμε φλούδα και κοτσάνι

1/4 φλιτζάνι Ηλιέλαιο

1 Κόκκινο Κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

2 λουκάνικα Chorizo, κομμένα λοξά

1 κόκκινη Πιπεριά, κομμένη σε φέτες 2cm

1 πράσινη Πιπεριά, κομμένη σε φέτες 2cm

2 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι φρέσκος Κόλιανδρος, χοντροκομμένος

200γρ μικρά Τοματίνια κομμένα στη μέση

Αλάτι και πιπέρι

1\2 κουταλάκι του γλυκού Κόκκινο Καυτερό Πιπέρι Τσίλι αλεσμένο Natural Life

4 κομμάτια Λεμόνι κομμένα σε μισοφέγγαρα για το σερβίρισμα.

 

Εκτέλεση

α)  Μαγειρεύουμε το Μαύρο Αρωματικό Ρύζι Natural Life*

2 2/3 φλιτζάνι νερό

1 1/4 φλιτζάνι Μαύρο Αρωματικό Ρύζι Natural Life*, το οποίο έχουμε ξεπλύνει

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το Μαύρο Αρωματικό Ρύζι Natural Life που έχουμε ξεπλύνει. Σε μέτρια προς ψηλή φωτιά αφήνουμε το νερό να βράσει. Προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το ρύζι για περίπου 30-35 λεπτά. Δεν πρέπει να ανοίγουμε συχνά  το καπάκι για να ελέγξουμε το ρύζι, γιατί έτσι χάνουμε πολύ ατμό.  Συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου το ρύζι μας είναι μαλακό και έχει απορροφήσει όλο το νερό.

Συμβουλή: Εάν έχει εξατμιστεί όλο το νερό αλλά το ρύζι δεν έχει μαγειρευτεί ακόμα, προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα  για άλλα 5 λεπτά.

 

β) Μαγειρεύουμε το Μαύρο Αρωματικό Ρύζι Natural Life όπως έχουμε πει πιο πάνω και το βγάζουμε από τη φωτιά.  Το αφήνουμε καλυμμένο για 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε το καλαμπόκι σε 8 κομμάτια. Το βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καυτό αλατισμένο νερό για 3 λεπτά.  Το βγάζουμε από το νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λουκάνικο Chorizo, κι ανακατεύουμε μέχρι το κρεμμύδι μας να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε στη συνέχεια τις πιπεριές, το σκόρδο, το Κόκκινο Καυτερό Πιπέρι Τσίλι Natural Life και το καλαμπόκι. Μαγειρεύουμε τα υλικά μας για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά οι πιπεριές. Προσθέτουμε στη συνέχεια το ζεστό ρύζι που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε.  Το βγάζουμε από τη φωτιά,  προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τα τοματίνια κι ανακατεύουμε προσεκτικά. Σερβίρουμε με τα κομμένα σε μισοφέγγαρα λεμόνι.

Μερίδες : 4