Κρέπες ολικής άλεσης

Υλικά

3 αυγά

1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσης

1 φλιτζάνι γάλα

3/4 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά μέλι

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού Kανέλα Κεϋλάνης Natural Life

1/4 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλιά βούτυρο, λιωμένο, + επιπλέον αν χρειαστεί για το ψήσιμο

κομμάτια από φρέσκα φρούτα

 

 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα συστατικά εκτός από τα φρέσκα φρούτα στο μίξερ και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να ‘’ξεκουραστεί’’ για  περίπου 15 λεπτά.

Λιώνουμε  ένα μικρό κομμάτι βούτυρο σε ένα τηγάνι 20 ή 25 cm σε μέτρια φωτιά και φροντίζουμε ώστε το βούτυρο να καλύψει την επιφάνεια όλου του τηγανιού.

Ρίχνουμε αρκετό από το μείγμα μας στο τηγάνι και γυρίζουμε το τηγάνι  σιγά – σιγά προς όλες τις πλευρές του μέχρι να το καλύψουμε όλο ομοιόμορφα  με ένα λεπτό στρώμα μείγματος.

Με μια σπάτουλα μαγειρέματος σπρώχνουμε/σηκώνουμε περιμετρικά κι ελαφρά τα λεπτά άκρα της κρέπας μας.

Μετά από περίπου 1 λεπτό (και από τη στιγμή που είναι χρυσοκάστανη στο κάτω της μέρος) αναποδογυρίζουμε το τηγάνι προσεκτικά χωρίς να σκιστεί η κρέπα και την αφήνουμε ακόμα 1 λεπτό μέχρι να ψηθεί καλά και από τις δύο τις πλευρές.

Σερβίρουμε με κομμάτια από φρέσκα φρούτα εποχής και 100% αγνό σιρόπι σφενδάμου ή μέλι!

Περισσότερες Συνταγές